Så spelar du

Olika sätt att spela bingo

När man bestämmer sig för att spela bingo så är det för att det är så himla roligt. Hur man spelar, hemma med kompisar vid köksbordet eller själv på nätet så är reglerna detsamma. Det gäller att ha lite tur för att dina nummer ska ropas upp så att du får en rad eller fler. Kanske det frestar att besöka en bingohall och bor du i närheten så varför inte ta en tur. Har du aldrig besökt en bingohall så gör det om du gillar att spela bingo, du kommer inte att ångra dig. Det finns ofta ett café i anslutning till bingohallen och det är en nog så god anledning om man är lite sugen på en god fika.

Spela bingo hemma med vänner

Ska du bjuda hem dina vänner på lite god mat eller en trevlig fikastund så är det alltid roligt att plocka fram bingospelet och spela ett par rundor. Man behöver inte spela om vinster eller pengar, man kan spela för att det är roligt och som ett sätt att umgås. Annars så är det ju lätt ordnat i dessa moderna tider med appar och annat att ordna med en vinst till den som vinner en runda. Har man swish så kan man bestämma att alla som är med och spelar kan swisha en tia till den som vinner. Då blir det extra spännande. Har du ingen färdigköpt bingo så gör ett själv. Har du papper och penna så kan du göra bingobrickor. Det går också fint att skriva ut dom om du har en skrivare. Nummer att dra kan du fixa med papperslappar som man lägger i en skål. Markera sina nummer gör man lätt med något man har liggande hemma, knappar, bönor, pjäser från andra spel, bara fantasin här som sätter gränser.

Spela i en bingohall

Blir du sugen på att spela bingo men vill inte sitta hemma, då går du till en bingohall. Alltid trevligt med lite sällskap och det är i bingohallen man hittar alla bingoentusiaster. När du kommer dit köper du en bingobricka och hittar en plats att sitta. Kanske känner du folk där från förut och väljer att sitta i lag med dem. Det är också ett trevligt sätt att lära känna folk på. Alltid kul med nya vänner. Bingo i bingohallen är den form för bingo som vi har spelat längst i Sverige. Det var här bingo började på riktigt och man får en känsla av nostalgi när man tänker på det. Förr så var det en bingotrumma som skramlade trivsamt när nummer skulle dras. Idag så är bingohallarna moderniserade med nyaste teknik och alla nummer dras elektroniskt med en nummergenerator. Men bingovärden finns kvar, han eller hon ropar ut nummer som dras och vinner du så ropar du bingo.

Bingo på nätet

I takt med att internet växer och alla loggar sig på minst ett par gånger om dagen så får också spel som bingo en ny publik. För entusiasterna som har varit med och spelat online sedan det startade på 90-talet är det ingen nytt. Men för dom som är nyfikna och vill pröva en första gång så upptäcker dom snart att det är väldigt roligt. Bingo är ett enkelt spel och man kommer fort in i spelet. Reglerna online är det samma, det gäller att få en rad eller fler med dom nummer som dras. Man öppnar ett konto på en bingo eller casinosajt. Ofta får man en gratis bricka eller en summa pengar att spela för som tack för att man registrerar sig. Att kunna pröva sig fram gratis är inte så dumt och man har då heller inget att förlora. Om det nu mot förmodan skulle vara ett spel som man inte tycker om. Så finns det garanterat andra spel på sajten man kan pröva. En win win skulle man kunna säga.