Spela & umgås

Bingo, ett socialt spel

Väldigt många som spelar bingo gör det för den sociala biten sin del. Alla former för bingo spelas ofta tillsammans med goda vänner eller kollegor. På en familjeträff eller med bingokompisar i en bingohall. Alla spel, inte bara bingo spelar man ofta i grupp eller mot en annan och bingo är inte annorlunda.

Bingo i bingohallen

I bingohallen så kan det ofta vara väldigt mycket folk, trevligt och socialt och för många så har det blivit en viktig del av vardagen. Att ta en promenad dit och träffa trevligt folk, ta en fika i bingo caféet och spela bingo förstås. Bingohallen drivs av idrotten i Sverige och är en väldigt viktig del av inkomsten till olika klubbar. Idrottens bingo har många hallar i Sverige. En annan aktör är Svebico och bägge jobbar för att idrotten ska leva vidare. Det kan vara en nog så bra anledning att ta after work i en bingohall, man får inte bara en trevlig stund utan man stöttar samtidigt ungdomen och klubbarna.

Bilbingo

Sedan bingo blev populärt på 60-talet har spelet haft en stigande kurva av entusiaster. I takt med att spelet också har utvecklats till andra former av bingo så tillkommer också en ny publik. En av dom nyare varianterna är bilbingo, och det arrangeras oftast på sommaren av föreningar eller klubbar för att finansiera aktiviteter till allmänheten. Det kan till exempel vara en stor parkering eller ett industriområde som det arrangeras. Kommer det ett par hundra bilar så behövs det stor plats. I bilbingo så ropas nummer ut via en stor högtalare eller en megafon. Och istället för att skrika bingo så tutar man med biltutan när man har fått bingo. Det fungerar på precis samma sätt och är det fint väder så kan man ta med sig stolar och sitta utanför bilen. Ta med en picknickkorg och eftermiddagen är räddat. Supertrevlig och väldigt socialt.

Bingo på nätet

Att spela bingo på nätet är något som många gör för den sociala biten. Har man aldrig spelat bingo på en bingosajt så är det lätt att tro att det bara är ett spel. Men det är så fel, det är en hel Community som är aktiv på olika bingosajter och att bli med där är nästan lika socialt som att träffas i en bingohall. Många har fått nya vänner på detta sättet. Att chatta via Facebook och Messenger gör vi alla och bingochatten är lika social den. När man blir medlem på en bingosajt kommer man fort att upptäcka den sociala biten i chatten som finns i varje bingorum. Där hittar du bingovärden och alla andra som spelar samma runda som du gör. Det brukar kommenteras och pratas friskt om bingo och mycket annat. Du kan bli vän med andra bingospelande entusiaster och då kan man också prata privat i Community som ofta finns på en sajt.

Hur spelar du bingo

Detta spel spelas av många bara för att det är så enkelt. Man har en bingobricka med nummer på. Har man dom nummer som bingovärden drar på sin bricka så markerar man det numret. Om man klarar att markera alla nummer i en rad före alla andra som spelar, ja då får man bingo. Det liknar lite på lotto, där med ska man ha tur att få dom nummer som dras. Och det var ju så det började en gång. I 1700-talets Frankrike hette det Le Lotto och det liknar väldigt på dagens bingo. Av alla sociala spel som finns så är bingo ett av dom mest populära. Alla människor tycker om att spela spel. Med 100 miljoner människor världen runt som spelar bingo så förstår man att det är ett väldigt populärt spel. Om du nu mot förmodan aldrig har spelat så kanske det är dags att prova, kanske får du en ny hobby.