Spela & umgås

Bingo är en social upplevelse och handlar för många lika mycket om att umgås och diskutera med trevliga människor som att spela spel och vinna pengar. Många föredrar spänningen och möjligheterna med att vinna stora vinster, medan många andra tycker det är trevligt med krydda i tillvaron men framförallt spelar för det sociala umgänget.

I princip alla bingospel har någon form av chattrum, där man kan skriva med (chatta) sina medspelare. Eftersom bingo inte är ett skicklighetsspel, där man tävlar mot varandra, utan snarare tävlar mot slumpen så är stämningen riktigt skön och inbjudande. Större sajter har också egna chattvärdar som svarar på frågor och ser till att spelarna har det bra och trivs.

När du rör dig i dessa chattrum kommer du ganska säkert stöta på en hel del förkortningar, eftersom det helt enkelt är lättare att skriva ett eller ett par ord än en hel mening. Till de vanligaste förkortningarna hör ”asg” som betyder asgarv, alltså att någon skrattar, och ”gg” som står för gratulationer. ”Jiv” innebär att personen ifråga vill vinna denna omgång, och ”tsm” samt ”tt” betyder att personen tackar dig för något.

Många internationella förkortningar är också väl förekommande. Till dessa hör ”lol” som motsvarar ”asg”, ”btw” som betyder ungefär ”förresten”, ”gr8” som betyder ”toppen”, ”thx” för tack och ”wb” för välkommen tillbaka.

Du behöver förstås inte kunna alla tänkbara förkortningar, men eftersom chattrummet är en viktig del av upplevelsen för många skadar det inte att vara förberedd. Om du hittar några spelare som du gillar att prata med kan du rentav föreslå en tid för nästa spel, så att ni spelar samtidigt och kan diskutera vidare.

Planera ditt spelande

Precis som man kan planera in när man ska spela med sina nya (eller för den delen gamla) vänner är det också en god idé att sätta en plan för hur mycket man planerar att spendera. Det gör det enklare att hålla koll på utgifterna och gör nöjet med bingo mer långsiktigt. Istället för att spendera alla pengar på en och samma kväll kan du fördela ditt spelande över flera dagar eller kvällar. Dina vinstchanser påverkas förstås inte, däremot ökar chansen att du får tävla om en stor jackpot om du spelar oftare, men kortare tid åt gången.